Aroma Touch behandeling 

Waarom een  Aroma Touch behandeling 

Ons onderbewustzijn, dat vaak in de vorm van intuïtie tot uiting komt, functioneert opmerkelijk snel, iets waar we meestal niet bewust van zijn.

 

Wanneer we geuren gebruiken om invloed uit te oefenen op ons onderbewustzijn, kan dit zowel fysiek als mentaal positieve effecten hebben. In de loop der jaren raken veel geuren in de vergetelheid, maar soms kan een specifieke geur herinneringen oproepen aan het verleden of andere levensgebeurtenissen. Dit gebeurt doordat geuren worden geregistreerd in ons reukorgaan en opgeslagen in ons geheugen, waardoor ze later herinneringen kunnen oproepen. Geuren brengen ook emoties met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de geur van heerlijk eten dat een familielid of vriend heeft bereid. Het roept niet alleen de geur op, maar ook de gevoelens en gedachten die met die ervaring samenhangen.

 

Dit fenomeen heeft te maken met het feit dat het deel van de hersenen waar geuren worden verwerkt, dicht bij het gevoelscentrum ligt, waardoor geur en emotie met elkaar worden verbonden.

Wanneer we een geur waarnemen, komt deze in contact met onze reukzenuw. Deze zenuw stuurt vervolgens een signaal naar het limbische systeem, een groep structuren die zich tussen de hersenstam en de hersenschors bevindt en als een ring rond de hersenholtes loopt. De structuren in het limbische systeem spelen een cruciale rol in emotie, motivatie, genot en het opslaan van emotionele herinneringen.

Ontspanning is essentieel voor ons lichaam en geest, omdat het helpt bij het herstel van de dagelijkse inspanningen. Wanneer we verwaarlozen om ons regelmatig te ontspannen, kunnen we spanning en vermoeidheid ervaren. Langdurige verwaarlozing van ontspanning kan zelfs leiden tot het ontstaan van blokkades in ons lichaam, resulterend in fysieke klachten. Het is van cruciaal belang voor ons welzijn om meer ontspanning te integreren, wat tegelijkertijd rust in ons denken bevordert.

 

Wat biedt de AromaTouch-behandeling?

De AromaTouch-behandeling omvat een vriendelijke en zachte aanraking langs de meridiaan energiebanen van de rug tot aan de voeten. De gebruikte oliën bieden ondersteuning waar nodig en dringen diep door in het weefsel. Het doel van deze behandeling is om het lichaam te helpen een evenwicht te vinden tussen het sympathische en parasympathische zenuwstelsel.

 

Wat is het parasympathische zenuwstelsel?

Terwijl het sympathische zenuwstelsel is betrokken bij alledaagse acties zoals staan, lopen, zitten, eten en drinken, regelt het parasympathische zenuwstelsel onbewuste processen in ons lichaam, zoals slaap, spijsvertering, ademhaling en zuurstofopname. Bovendien zorgt het parasympathische zenuwstelsel voor ontspanning en herstel na fysieke activiteit.

 

Hoe kunnen we evenwicht in het parasympathische zenuwstelsel bevorderen?

Er zijn verschillende wetenschappelijk bewezen methoden om het parasympathische zenuwstelsel in balans te brengen, waaronder meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga, seksuele activiteit, sport, saunabezoeken, massages, en essentiële oliën. De combinatie van massage en het gebruik van essentiële oliën maakt de AromaTouch-behandeling tot een uiterst effectieve manier om zowel mentaal als fysiek tot rust te komen.

Een Aroma Touch behandeling 

De behandeling heeft een duur van 45 minuten en ondersteunt het welzijn en het gezond functioneren van het autonome zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor het reguleren van talloze onbewuste lichaamsfuncties.

 

De behandeling werkt via de meridianen, die energiebanen zijn die structuur aan het lichaam geven en de fysieke aspecten verbinden met het pulserende, levende weefsel in ons. Dit bevordert niet alleen fysiek welzijn maar biedt ook mentale rust.

 

Bij deze behandeling wordt gebruikgemaakt van oliën van het merk doTERRA, waarbij bij kinderen vanaf 5 jaar de olie verdund wordt aangebracht.