Princesse ochtend

Gepubliceerd op 2 augustus 2023 om 20:23

Soms is het spanend om naar school gaan, vooral als je hoog gevoelig bent, dan sta je ook nog eens overal voor open meestal heb jij of je ouders / verzorgers niet eens door dat je hoog gevoelig bent. Hoog gevoelig zijn in het kort uitgelegd betekend: Dat alles 10x harder en heftiger binnen kan komen. Je hebt dan geen filter zoals veel mensen hebben. Je herkend dit meestal aan de kinderen die graag andere kinderen willen helpen die verdrietig zijn of die pijn hebben.  Ze voelen of zien dat de andere persoon verdrietig is of pijn heeft.  

 

Als je naar school toe gaat en je vangt de hele dag seintjes op dan kan dit best vermoeiend zijn en kun je als je thuis komt erg verdrietig, boos, vermoeid, hyper actief zijn. 

 

Maar waarom kan naar school toe gaan dan soms zo spannend zijn. Als er iets speelt op school of in de thuis situatie of je bent ziek geweest, dan moeten er zo veel prikkels en zo veel verwerkt worden, dan hebben we het over gedachtes, gevoelens, pijn die sommige kinderen voelen van anderen en dit kunnen overnemen. Ben je ziek geweest en je gaat weer naar school toe, dan heb je thuis gezeten in de rust, geen prikkels, gevoelens, gedachten van anderen. Om dan naar school te gaan kan best een hele opgave zijn, want je mag de vertrouwde omgeving van thuis weer verlaten en komt alles weer binnen wat je niet goed kunt verwoorden, wat voor jou als kind maar ook voor ouders al verwarring maar ook wat je als zorgen kunt gaan ervaren. 

 

Daarom is het belangrijk om de ochtend al fijn te beginnen om wat rust te creëren. Zo kan een thema ochtend erg leuk zijn en kan het kind zich al gaan verheugen op een ochtend waardoor de ochtend al anders begint met wat minder spanning voor ouder en kind. Daarnaast krijgt het kind de aandacht die hij graag wil. Je kunt daarnaast nog de radio gezellig aanzetten met leuke liedjes zodat het kind de ochtend al wat positiever gaat ervaren daarnaast komen er door de muziek al prikkels binnen waardoor het het kind al onbewust wat meer laat wennen aan de prikkels.

 

Zo kun je een thema ochtend maken.

  • Krentenbollen ochtend 
  • High thee ochtend 
  • Prinsessen ochtend 
  • Tv ochtend  
  • Fruit ochtend

 

  • Stiekem vind ik het zelf ook wel gezellig!!!!!!
Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.