Verzorging van edelstenen

Het is verstandig om je net aangekochte edelstenen voor gebruik te reinigen. 

Het kan zijn dat andere mensen jouw edelsteen in de handen hebben genomen.

Door de steen te reinigen voorkom je invloeden van buitenaf en voorkom je ongewenste energieën.

Er zijn verschillende manieren om je edelstenen en mineralen te reinigen. Let wel goed op of jou mineraal wel bestand is tegen de gewenste reiniging

 

Reinigen met andere kristallen

Je kunt de edelsteen contact laten maken met andere kristallen met een ontladende of opladende werking.

Voor het ontladen van edelstenen wordt meestal hematiet gebruikt, voor het opladen wordt meestal bergkristal gebruikt. 

Laat het te reinigen kristal direct contact maken met een ontladende steen zoals hematiet, om de negatieve energie te laten afvloeien. 

De duur hiervan is afhankelijk van het kristal en jouw gevoel hierbij. Sommige kristallen hebben hiervoor langer de tijd nodig dan andere. 

Zodra de edelsteen ontladen is van negatieve energie, kun je de steen opladen door deze op dezelfde manier in contact te laten komen met een opladende steen zoals bijvoorbeeld bergkristal. 

Ook hier geldt dat de tijd die nodig is om op te laden afhankelijk is van jouw kristal.

 

 

Reinigen in de aarde                  

Je kunt de edelsteen begraven op een plekje in de grond. Deze laadt zich dan op en reinigt zichzelf. Heb je geen tuin? Gebruik dan een bakje met aarde en volg bovenstaande instructie op.

 

 

Reinigen met de Volle Maan

Je kunt de edelsteen laten baden in het licht van de Volle Maan. Hiervoor hoeft het kristal niet naar buiten, vanuit de vensterbank werkt ook prima. Deze laadt zich dan op en reinigt zichzelf.

 

 

Reinigen met water

Je kunt de edelsteen of mineraal afwassen onder stromend water, hoe natuurlijker het water des te beter. Goede kwaliteit bronwater zonder koolzuur kan ook. Voeg geen andere stoffen toe wanneer de inhoud ervan twijfelachtig is.  

Maar let op! Niet elke steen kan tegen water. Sommige stenen lossen op in water of worden zelfs giftig! Wij raden deze methode daarom alleen aan bij steensoorten die hier geschikt voor zijn. Weet je het niet zeker? Reinig jouw kristallen dan via een andere methode.