Systeem opstelling in Rijssen

Gepubliceerd op 11 oktober 2023 om 19:08

Vandaag kwam deze jongeman naar mijn praktijk, waar ik hem vroeg naar zijn huidige situatie en hoe ik kon helpen. Hij vertelde dat het mentaal goed met hem ging, maar zijn lichaam zwaar belast was. Hij voelde druk in zijn benen, vooral in zijn kuiten, en rond zijn borst. Hij vroeg of ik deze druk kon verlichten. Na zijn verhaal stelde ik een opstelling voor, en de resultaten waren opmerkelijk.

 

Hij wilde liever op de behandeltafel liggen, maar ik legde uit dat dit mijn mogelijkheden zou beperken. Hij verraste me door te zeggen dat het niet per se hoefde te verdwijnen, wat betekende dat hij zou moeten staan. Dit moment illustreerde hoe ons hoofd soms verandering weerstaat, zelfs wanneer we die nodig hebben. Na zijn antwoord kon ik de opstelling aanpassen en stemde hij in.

 

Tijdens de opstelling ontdekten we dat zijn onderbenen verbonden waren met een oud trauma dat nog niet verwerkt was. Met geduld en liefdevolle begeleiding konden we contact maken met zijn onderbenen, wat emotionele en traumatische reacties veroorzaakte.We stuitten ook op familiepatronen die zijn geest al had verwerkt, maar zijn lichaam nog niet. Dit veroorzaakte intense pijn in zijn benen, waardoor hij moest gaan zitten.

 

Na een pauze en voortzetting op een krukje, kreeg hij inzicht in zijn angsten en slaagde hij erin zonder krukje te staan, wat hem beter deed voelen. Het was prachtig om te zien hoe zijn lichaam reageerde op dit proces, bijna magisch. Na het lezen van dit verhaal, kun je wellicht inzichten krijgen in jouw eigen klachten en hoe je voor je lichaam zorgt. Onthoud dat wat de geest verwerkt, het lichaam mogelijk nog niet heeft verwerkt.