Wat kan ik als Holistisch energetisch therapeut betekenen voor uw kind.

De bevalling kan de natuurlijke energiestroom verstoren, wat tot problemen kan leiden. Dit kan resulteren in veelvuldig piekeren, innerlijke onrust, en moeite met expressie. De meest voorkomende symptomen zijn:
- -Hooggevoeligheid (HSP)
- Alles persoonlijk nemen, inclusief het verdriet van anderen
- Streven naar perfectionisme
- Ervaar overprikkeling of zoek prikkels op
- Terughoudend worden
- Fysieke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn en gewrichtspijn
- Snel ziek worden of vermoeidheid
- Druk gedrag
Kinderen kunnen deze onbalans ook ervaren door het oppikken van energie, maar we leren doorgaans niet hoe we hiermee moeten omgaan of hoe we deze gevoelens kunnen beheersen. Het is daarom niet vreemd dat kinderen soms hyperactief zijn, driftbuien krijgen of huilbuien hebben als gevolg van deze onverwerkte energie.
Wist je dat de geboorte niet alleen een uitdaging kan zijn voor de moeder, maar ook voor het kind? Ik werk veel hooggevoelige kinderen en wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat veel kinderen tijdens de geboorte een vorm van trauma kunnen ervaren. Bovendien kunnen kinderen in de baarmoeder de spanning, angst en onrust van hun moeder voelen, wat later in hun leven tot uiting kan komen. Echter, er zijn nog andere factoren die van invloed zijn op een kind, zoals familiale systemen en patronen die generaties teruggaan en de ontwikkeling van een kind beïnvloeden.
Hieronder vind je enkele mogelijke gevolgen van deze vroege ervaringen:
- Slaapproblemen
- Vermoeidheid
- Angstklachten
- Verlangen naar meer ontspanning voor lichaam en geest
- Hoofdpijnklachten
- Emotioneel onevenwicht
- Overprikkeling
- Onzekerheid
- Laag zelfbeeld
- Negatief zelfbeeld
- Depressie
- Gevoelens van lusteloosheid en onrust
- Buik- en darmklachten
- Rouwverwerking
- Stress
- Traumaverwerking
Als je vragen hebt over deze kwesties of behoefte hebt aan meer inzicht, dan beantwoord ik je vragen met veel liefde.
Doordat kinderen nog zo puur zijn nemen ze meer waar

Omdat kinderen zo puur zijn, zijn ze bijzonder gevoelig voor allerlei indrukken, zoals wat ze zien, voelen, horen, en ruiken. Ze kunnen zich zelfs verdrietig of gespannen voelen wanneer iemand in hun omgeving zich naar of ziek voelt. De spanning van anderen kan een kind zelfs fysiek beïnvloeden, en deze klachten verdwijnen vaak als de bron van de spanning uit beeld is.
Kinderen hebben ook de natuurlijke neiging om voor volwassenen te willen zorgen. Ze pikken emoties van anderen feilloos op, maar vinden het vaak moeilijk om die gevoelens in woorden uit te drukken, dus weten ze vaak niet precies wat er aan de hand is als je ernaar vraagt.
Dit kan zich uiten in gedrag zoals:
- Bang zijn
- Druk gedrag vertonen
- Driftbuien hebben
- Gevoelig zijn
- Nachtmerries hebben
- Vermoeid zijn
- Buikpijn hebben
- Nachtangst ervaren
- Veel lichamelijke klachten hebben
- Niet naar school willen gaan
- Stevig vastklampen aan papa of mama
- Verdrietig zijn en de schouders ophalen

Dit komt voort uit het feit dat kinderen volledig openstaan, vergelijkbaar met een lampfitting. Wanneer er iets spannends gebeurt of er is veel stress om welke reden dan ook, vormt er automatisch een beschermende laag om hen heen, die ik vaak beschrijf als een lampenkapje.
Als er meerdere van deze "lampenkapjes" om het kind ontstaan, wordt de last zwaar, zowel fysiek als mentaal.
Dit heeft te maken met de subtiele energie die het kind ervaart, die vaak niet zichtbaar is voor ons, maar wel voelbaar. Dit kan leiden tot disbalans in de energie van het kind door de aanhoudende spanning of stress. Een behandeling, afstemming en opdrachten voor zowel ouder als kind, of alleen voor de ouder, helpen de energie na verloop van tijd weer in balans te brengen, wat leidt tot meer rust.
Samen zoeken we naar oplossingen om het kind te leren omgaan met deze situaties. Elke kind is uniek, dus wat voor het ene kind werkt, kan voor een ander kind niet geschikt zijn.
Deze behandeling omvat ook een afstemming om het kind beter te begrijpen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een afspraak te maken voor magnetiseren of een Reiki-behandeling.
Er zijn zo veel kinderen die vastlopen. Nu al!!

In onze samenleving is ooit bedacht dat kinderen en volwassenen moeten voldoen aan bepaalde normen. Als je daar niet aan voldoet, val je buiten de norm.
Kinderen ervaren veel stress door deze normen waaraan ze moeten voldoen. Ze moeten leren, dat begrijpen we allemaal. Maar we vergeten soms hoe belangrijk het is om een evenwicht te vinden tussen ons verstand en ons gevoel. Rust is essentieel zodat kinderen zich kunnen ontwikkelen. Deze balans brengt juist meer kalmte en ruimte, waardoor ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.
Tegenwoordig wordt er veel van kinderen verwacht. Soms vergeten we dat kinderen ook gewoon kind mogen zijn, inclusief boosheid, drukte, hyperactiviteit en verdriet. Ze mogen anders zijn dan de norm.
Op school leren kinderen vaak om in hun hoofd te zitten, wat prima is, maar het zou net zo belangrijk moeten zijn dat ze leren hoe ze uit hun hoofd kunnen stappen. Vaak ontbreekt het aan begeleiding over het omgaan met negatieve gedachten en gevoelens, hoewel ze wel aanwezig zijn. Hoe gaan we hiermee om?
Veel kinderen voelen zich alleen in hun ervaring en durven zich niet te uiten. Vooral hooggevoelige kinderen zitten vaak in hun hoofd en weten niet altijd hoe ze daaruit kunnen komen, wat leidt tot piekeren en vermoeidheid.
Onze huidige maatschappij maakt het moeilijk om op de manier aanwezig te zijn voor onze kinderen zoals we zouden willen. Beide ouders werken meestal, waardoor kinderen vaker naar de opvang gaan, wat de basis van een kind al anders maakt dan in vroegere generaties.
Familiesystemen en patronen worden vaak generaties lang doorgegeven en kunnen kinderen onbewust beïnvloeden.
De overvloed aan schermen veroorzaakt nog meer overprikkeling en zorgt ervoor dat kinderen minder gebruikmaken van hun zintuigen, die hen juist helpen om uit hun hoofd te stappen.
Met speelse oefeningen probeer ik kinderen te leren hoe ze uit hun hoofd kunnen stappen en hoe ze gevoelens en gedachten kunnen loslaten, wat ook effect heeft op patronen en systemen. Ouders worden hier uiteraard ook bij betrokken.
Als ouder kun je ook op een leuke en speelse manier samen met je kind aan de slag gaan.
Wat kan een oorzaak van hoog gevoeligheid zijn.

- Te snel zijn geboren en / of vast hebben gezeten in het geboortekanaal.
- Met druk zijn gehaald, denk aan een vacuümpomp of door heel veel druk uit te oefenen op de buik van de moeder.
- Met een keizersnede zijn gehaald en / of sterrenkijkers
- Te laat zijn geboren, Overtijd
- Minder geaard zijn en in de ontwikkeling voorsprong hebben op 1 ding, Bijvoorbeeld het praten of lezen.
- Dit hoeft zeker niet altijd het geval te zijn.
Kinderen nemen meer waar dan we vaak beseffen. Het feit dat jij niet dezelfde gevoelens en indrukken ervaart als je kind, betekent niet dat ze er niet zijn. Wat kinderen zien en voelen kan erg stressvol of beangstigend voor hen zijn, en ze vinden het vaak moeilijk om erover te praten.
Een voorbeeld hiervan is wanneer je geïrriteerd bent en probeert vrolijk te zijn om je kind niet te belasten. Kinderen zijn zeer gevoelig voor deze verandering in stemming en spanning, zelfs als je probeert het te verbergen. Ze kunnen de spanning oppikken en het op zichzelf betrekken, wat leidt tot plezierig gedrag, omdat ze denken dat ze iets moeten goedmaken, hoewel de oorzaak van de spanning eigenlijk bij de ouder ligt. Dit kan verwarrend zijn voor het kind en kan resulteren in het aannemen van een masker als bescherming, omdat het zichzelf niet meer kan zijn.
Dit alles kan leiden tot gedragsveranderingen bij kinderen. Ze kunnen plotseling boos, stil of angstig worden en zelfs bang zijn voor de reactie van de ouder of verzorger. Slaapproblemen kunnen ook optreden.
Vaak maakt de ouder zich zorgen, en het kind voelt deze bezorgdheid, waardoor het op zijn beurt voor de ouder wil zorgen.
Wat ik wil benadrukken, is dat het belangrijk is om eerlijk te zijn naar het kind toe en aan te geven dat je je even niet zo goed voelt en dat dit gevoel van jou is, en niet van je zoon of dochter.
Nazorg
Dit zit natuurlijk bij de prijs in. Ik vind het heel belangrijk om contact te houden om te weten hoe het gaat. De eerste week hebben we ook contact daarna ben je vrij om zelf contact op te nemen.
Mocht je vragen hebben mag je altijd contact op nemen. Ik vind niks raar! Ik zie, voel en hoor ook. Ik gebruik mijn gave die ik altijd zag als een last nu om anderen te kunnen begeleiden. Zodat de kinderen hier mee om leren gaan en het niet gaan zien als een probleem maar als iets moois en bijzonder.