Systeem opstelling

Wat een bijzondere situatie met lichamelijke klachten mocht ik vandaag begeleiden. Na overleg met de jonge man, mocht ik hierover wat delen.

Lees meer »

Reiki cursus

Reiki bevordert het herstel van de energiebalans in je lichaam, wat kan leiden tot een gevoel van meer rust en energie. Het heeft een ontspannend effect op zowel lichaam als geest, waardoor stress kan verminderen of zelfs verdwijnen. Reiki kan verlichting bieden bij spijsverteringsproblemen, pijn verminderen en het genezingsproces versnellen. Het versterkt het immuunsysteem door de verbetering van de bloedcirculatie.

Lees meer »

Familie systeem

Soms lijkt het alsof bepaalde patronen in je leven zich steeds herhalen, zij het in verschillende vormen. Herken je die terugkerende, hinderlijke gevoelens en gewoonten die je maar niet kunt doorbreken en die steeds weer je leven ontregelen? Het lijkt alsof je voortdurend dezelfde soort problemen tegenkomt.

Lees meer »

Auschwitz en krakau

Wat was het een bijzonder weekend. De avond van te voren had ik mij al helemaal druk gemaakt over wat ik zou tegenkomen met gevolg een paniek aanval.

Lees meer »

Hoog gevoelig zijn

Je bent jong en puur net als ieder ander kind, maar toch voel je dat je anders bent. Het is soms moeilijk te begrijpen, laat staan uit te leggen hoe jij je voelt, je worstelt met je gevoel. Want waarom voel jij je nu ineens zo anders?

Lees meer »

Wat gebeurd er tijdens een paniek aanval

Je hartslag, bloedsuiker, en ademhaling gaan omhoog, zodat je lichaam meer zuurstof energie krijgt. Bloedvaatjes die onder de huid zitten vernauwen zich om evt. mocht het nodig zijn bloedverlies door verwondingen te verminderen.  Maagdamstelsel stopt met werken of je lichaam zorgt ervoor dat het wordt geleegd. Zodat alle energie die nodig is beschikbaar blijft voor de vitale organen.  Dan komt er een flinke boost aan stresshormoon in de vorm van adrenaline, testosteron en cortisol vrij, zodat je lichaam klaar is voor actie. Hierdoor ben ben je in staat om jezelf te verdedigen of te vluchten of je zelf in veiligheid te brengen

Lees meer »

Princesse ochtend

Soms is het spanend om naar school gaan, vooral als je hoog gevoelig bent, dan sta je ook nog eens overal voor open meestal heb jij of je ouders / verzorgers niet eens door dat je hoog gevoelig bent. Hoog gevoelig zijn in het kort uitgelegd betekend: Dat alles 10x harder en heftiger binnen kan komen. Je hebt dan geen filter zoals veel mensen hebben. Je herkend dit meestal aan de kinderen die graag andere kinderen willen helpen die verdrietig zijn of die pijn hebben.  Ze voelen of zien dat de andere persoon verdrietig is of pijn heeft.  

Lees meer »