Stemmetjes in je hoofd

Gepubliceerd op 30 augustus 2023 om 07:04

Iets waar we allemaal wel last van hebben zijn die stemmetjes in ons hoofd, die soms weerhouden om dingen te gaan doen. 

 

Soms zit je zo erg in je hoofd dat het je leven beheerst. Je voelt je opgesloten in je eigen lichaam. Je weet dat jij je gedachtes niet bent maar dat jij ze hebt. Elke keer komen die stemmetjes weer omhoog jou je dag vergallen. Je staat er mee op en gaat er mee naar bed. 

 

Misschien kan ik je een beetje op weg helpen. 

 

Je kunt er behoorlijk van in de war raken als je allemaal van die kwakende stemmen in je hoofd hebt. 

 

Af en toe mag je ze best eens terecht wijzen alleen doen wij dat vaak op de verkeerde manier. We zijn er vaak heel erg streng voor, terwijl als je juist rustig lief en zachtjes tegen ze praat dit meer effect heeft. 

 

Stel je voor dat je in je hoofd een touringcar zou kunnen aanschaffen, dan heb je genoeg ruimte voor alle stemmen. Misschien heb je er niet zo veel maar een paar. Plaats ze eens achter in de bus, soms blijven ze zitten maar als je pech hebt en ze hebben een *** dag dan heb je ze de hele tijd bij je te tetteren in je oor terwijl jij aan het rijden bent. 

 

Dat maakt dat jij je nergens meer op kunt concentreren. Dus mag je ze weer achter in de bus plaatsen op een rustige maar vriendelijke manier. Alleen nu met een gordel om, soms ben je er meer dan 1 nodig en heb je er wel 7 nodig voor dat ze blijven zitten waar ze zitten. 

 

Soms hebben ze nog dat bekkie los en hoor je ze mosteren of andere dingen zeggen. Soms kan het zo erg zijn dat je opdrachten uit moet voeren. 

 

Maar weet dat jij achter het stuur zit. Jij kunt ze vriendelijk en duidelijk aangeven dat ze weer mogen gaan zitten. 

 

Schreeuwen daar doen we niet aan. Ze mogen aanwezig zijn, maar op de achtergrond, als ze iets te vertellen hebben geef dan aan, ik heb je gehoort dankjewel. 

 

In veel gevallen willen de stemmen alleen maar gehoord worden, als je alleen al aandacht geeft, met het antwoordt, ik hoor je of bedankt voor het doorgeven, geeft dat al verlichting, maar weet alles in rust en in liefde. Liefde is namelijk heel erg sterk. 

 

Het klinkt heel makkelijk, zo makkelijk is het niet. Elke dag weer wordt je door de stemmen op de proef gesteld om te kijken hoe ver ze kunnen gaan. Aan jou om vriendelijk te blijven en ze achterin de bus te zetten. Jij zit aan het stuur, hun mogen op de achtergrond mee reizen zodat jij er biet te veel last van hebt. 

 

Als je dat hebt gedaan leer je de stemmen ook beter kennen en uit elkaar houden. Zo weet je precies wie dominant is en wie wat meer aandacht mag hebben wie de drukte maker is. 

 

Dit is een werkwijze die ik veel gebruik, het is hard werken voor jezelf elke dag weer. Hoe vaker je hier mee oefend hoe makkelijker je het wordt om ze op de achtergrond te houden. 

 

Samen met de persoon ga ik kijken wat de stemmen te vertellen hebben en wanneer ze in je leven terecht zijn gekomen. Want je hebt ze ooit nodig gehad. Maar nu is het tijd dat ze weg gaan. 

 

Liefs Jessica

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.