Stel je eens voor

Stel je voor dat je, waar je ook bent, de controle hebt over onplezierige gevoelens.

Met EFT kun jij jezelf, je kind, je partner, je vriend of je vriendin de rust bieden die hij of zij nodig is, of het nu gaat om een nare ervaring, een vorm van trauma. Je kunt het zien als een energetische EHBO kit. Soms heb je net wat meer nodig dan een pleister of dat stukje verband. 

EFT is in de eerste plaats een benadering die zich richt op emoties en de rol die ze spelen in menselijk gedrag en welzijn.  In individuele therapie kan EFT worden gebruikt om jouw te helpen bij het begrijpen en verwerken van emoties, trauma's of moeilijke levensgebeurtenissen. 

Door emoties te verkennen en te leren hoe jij je gedachten en gedrag beïnvloed kun je persoonlijke groei en emotionele veerkracht bereiken. Het benadrukt het belang van emotionele betrokkenheid en het creëren van een veilige omgeving voor elk familielid, vriend of vriendin, collega enz  Op de werkplek kan EFT worden gebruikt om emotionele intelligentie te ontwikkelen, conflictoplossing te verbeteren en de algehele werkomgeving te bevorderen. Het helpt individuen om beter met stress om te gaan en onderlinge relaties te versterken. Kortom, EFT biedt een raamwerk voor het begrijpen en beheren van emoties in verschillende contexten, en het kan worden toegepast om persoonlijke groei, betere relaties en emotioneel welzijn te bevorderen.

Eeuwen geleden beschreven Chinezen de energie in ons lichaam met behulp van 'meridianen' - soortgelijke energiebanen - om aan te tonen hoe die energie door ons lichaam stroomt.. Zij konden zelfs duiden op verbindingen tussen organen, ziekten en emotionele toestanden. Deze kennis blijft relevant in praktijken zoals acupunctuur, acupressuur en disciplines zoals Tai Chi. De Chinezen beschouwen de meridianen als het transportsysteem van energie in ons lichaam, met de focus op de vloeiende beweging van levensenergie, ook bekend als Chi, prana, of Qi. Wanneer deze energie niet goed stroomt of geblokkeerd is, kan dit leiden tot verminderde weerstand, fysieke klachten, ziekte en een verhoogde emotionele gevoeligheid.

Gedurende 3 avonden avonden ontdek je een eenvoudige en positieve aanpak om jezelf te bevrijden van onplezierige gevoelens. Door dagelijks EFT toe te passen zal je ervaren dat het je leven kan gaan transformeren. De regelmatige oefening maakt het steeds makkelijker, waardoor je het overal kunt toepassen.  

 

Hoe werkt EFT

EFT vindt zijn oorsprong in het werk van Gary Craig, de grondlegger ervan in de VS. Craig liet zich inspireren door Roger Callahan, een Amerikaanse psycholoog en psychotherapeut die TFT (Thought Field Therapy) ontwikkelde. EFT is direct afgeleid van deze benadering. Roger ontdekte dat negatieve denkpatronen de energiebalans van een persoon verstoren.

Negatieve emoties worden vaak veroorzaakt door verstoringen in de natuurlijke energiestroom van je lichaam, bekend als meridiaan blokkades. EFT biedt de mogelijkheid om deze blokkades op te heffen. Herstel van de energiestroom opent ruimte voor positieve energie, waardoor ongewenste gevoelens verminderen of zelfs verdwijnen. Dit bevordert innerlijke rust en welzijn. Wanneer je negatieve emoties ervaart, duidt dit op een verstoring in de normale energiestroom in je lichaam, wat meridiaan blokkades worden genoemd. Door op specifieke punten te kloppen en je te richten op de negatieve gedachte of ervaring, kun je het gekoppelde negatieve gevoel wegnemen.

Na het kloppen zal je merken dat je ademhaling verbetert en je een aangenamer, rustiger gevoel ervaart. Je energie komt weer in beweging, je denkvermogen wordt helderder en je wordt meer verbonden met jezelf, waardoor je beter kunt beoordelen wat wel of niet bij je past. De kracht van EFT ligt in het direct aanpakken van het aanwezige gevoel zonder terug te hoeven gaan naar het verleden. We richten ons specifiek op het lichaam, verplaatsen de focus van de geest naar het lichaam, zodat je dichter bij jezelf komt.

Met behulp van EFT kun je deze blokkades oplossen. Naarmate de energie weer vrij kan stromen, ontstaat er ruimte voor positieve energie, wat resulteert in afname of verdwijnen van onaangename gevoelens en een dieper gevoel van rust. Het mooie van EFT is dat het gemakkelijk te leren is. Slechts enkele minuten kloppen op de meridianen punten kunnen al leiden tot een aangenaam en positief gevoel. Het beste is dat je het overal kunt toepassen, om negatieve gedachten of emoties te verminderen, beperkende overtuigingen los te laten en spanning en stress te verminderen.

  1. Tijdens de eerste les staat de nadruk op de theorie en bewustwording van je gedachten, evenals hoe je EFT hierop kunt toepassen.
  2. De tweede les, een week later, richt zich op de praktijk: hoe pas je EFT op een comfortabele en effectieve manier toe.
  3. De derde les, twee weken later, biedt de gelegenheid om te bespreken welke veranderingen EFT in die periode voor jou heeft teweeggebracht. We gaan dieper in op deze ervaringen en nemen uitgebreid de tijd om alle vragen te behandelen.

Cursus datum

8 Januari 2024

4 Maart 2024

 

Indien je de voorkeur geeft aan een individuele cursus, is dat geen enkel probleem. Je kunt een afspraak plannen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. De kosten voor deze individuele sessie bedragen €175,- en de duur ervan zal tussen de 2,5 en 3 uur liggen.

Meld je hier aan om deel te nemen aan de cursus.