Ik ben Jessica Roessink - ter Meer 

Ik woon in Enter samen met mijn man en zijn dochter. Als jonge onderneemster run ik mijn praktijk op Haarstraat 83 in Rijssen.

In mijn praktijk streef ik ernaar om mensen bewust te maken van hun lichaam, zodat we leren om op een andere manier naar ons lichaam te luisteren. Wat vertelt ons lichaam eigenlijk? Als je dagelijks de tijd neemt om naar je lichaam te luisteren, leer je om aandacht te besteden aan de kleine signalen. Hierdoor reageer je minder snel vanuit angst of onzekerheid en bouw je zelfvertrouwen op. Dit resulteert uiteindelijk in minder gepieker, wat de stress kan verminderen en daardoor kunnen klachten afnemen.


Op mijn 24 jarige leeftijd kreeg ik reumatoïde artritis

Op mijn 24e kreeg ik de diagnose reumatoïde artritis, wat mijn leven ingrijpend veranderde. Na een periode van 15 jaar zware medicatie ben ik volledig gestopt met medicijnen. Door mijn focus op mijn lichaam ontdekte ik wat ik anders moest doen om goed te functioneren. Ons lichaam communiceert met ons, maar we luisteren vaak niet goed genoeg.

 

Ik besefte dat ik zowel mezelf als anderen kon helpen met mijn handen en mijn hooggevoeligheid. Soms kon ik enkele minuten van tevoren voelen wanneer er aan de andere kant van de straat een ongeluk zou gebeuren. Als mensen klachten hadden, kon ik die met mijn handen verminderen omdat mijn handen energetisch werkten. Kort gezegd, ik kon blokkades opheffen zodat de energie in het lichaam weer kon stromen. Dat weet ik nu, maar destijds was ik me er nog niet bewust van. Mijn hele lichaam was onbewust bezig anderen te helpen, wat natuurlijk enorm veel energie kostte.

 

Ik nam klachten van anderen over en wist vaak hoe iemand zich voelde, maar ik besefte niet dat ik dat deed en trok alles naar mezelf toe. Hierdoor hadden anderen soms nauwelijks last meer, omdat mijn lichaam een deel van hun pijn overnam.

 

Als jong meisje raakte ik hierdoor in de war. Ik voelde me vaak onbegrepen omdat mijn manier van denken anders was dan die van anderen. Ik begreep niet waarom mensen zeiden dat het goed met ze ging als ik wist dat dat niet zo was. Nu begeleid ik anderen die soortgelijke ervaringen hebben.

 

Wat ik altijd als een last heb ervaren, heb ik nu omgezet in mijn kracht. Ik wist niet dat ik mijn eigen energie op verschillende manieren kon sturen. Ik besefte niet dat ik mijn lichaam kon vertellen dat het anderen niet hoefde te helpen als ik dat niet wilde. We kunnen veel meer dan we denken.


Ik kom veel bij mensen aan huis.

Ik bezoek vaak zowel kinderen als volwassenen bij hen thuis die worstelen met slaapproblemen, diverse vormen van angst, innerlijke onrust en lichamelijke klachten.

 

In onze maatschappij zijn we vaak zo gericht op onze gedachten dat we soms vergeten om naar ons gevoel en lichaam te luisteren, wat kan leiden tot zowel fysieke als mentale gezondheidsproblemen.

Misschien herken je dit wel:

  • Je bent voortdurend moe en hebt naast je werk te weinig energie over voor je sociale leven.
  • Belemmerende gedachten lijken nooit te verdwijnen, ze zijn er als je opstaat en wanneer je naar bed gaat.
  • Je voelt je vaker zwak en misselijk.
  • Lichamelijke klachten en ongelukjes lijken vaker voor te komen, waardoor je niet het leven kunt leiden zoals je zou willen.
  • Je twijfelt meer aan jezelf en ervaart innerlijke onrust.
  • Je innerlijke balans lijkt verstoord te zijn.

Als jong meisje ervaarde ik al veel en voelde mij daardoor onbegrepen 

Als jong meisje was ik zeer gevoelig en vond ik het moeilijk om al deze gevoelens in woorden uit te drukken. Dit leidde tot frustraties, angst en onzekerheid, en in die tijd voelde ik me vaak eenzaam en onbegrepen.

 

Uiteindelijk besloot ik me te verdiepen in een holistische levensstijl. Mijn doel was om mijn angsten, onzekerheden en de last van het overnemen van andermans pijntjes en gevoelens achter me te laten. Ik verlangde ernaar om gewoon te zijn, zoals anderen. Mensen die hooggevoelig zijn, ervaren vaak dat alles intenser binnenkomt vanwege het gebrek aan een filter, en hier had en heb ik nog steeds mee te maken. Maar inmiddels heb ik geleerd hoe ik hiermee om kan gaan.

 

In die periode bracht ik veel tijd door bij de paarden, die mij rust en ontspanning boden, en dat doen ze nog steeds. Naast mijn werk als Holistisch Energetisch therapeut geef ik nog steeds met veel plezier paardrijles aan jongeren op de manege.

Volg mij op: