Holistische niveaus 

Fysieke niveau

Fysiek Niveau:

Holistisch gezien is het fysieke meer dan alleen ons uiterlijk en lichaam. Het omvat niet alleen onze gezondheid, maar ook de energie die door ons lichaam stroomt, de verbinding tussen lichaam en geest, en hoe deze fysieke aspecten samenwerken met onze emoties en spiritueel welzijn. Het gaat niet alleen om gezonde gewoonten zoals beweging en voeding, maar ook om het begrijpen en in evenwicht brengen van de energieën en processen binnen ons lichaam voor ons algehele welzijn. Het erkent de complexe en onderling verbonden aard van ons fysieke bestaan en streeft naar een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Het draait om het dieper begrijpen en koesteren van ons lichaam, met aandacht voor de interactie tussen het fysieke, emotionele en spirituele.


Emotioneel niveau 


Mentale niveau 

Gedachtes, overtuigingen, je ratio is het mentale niveau. Alles wat zich afspeelt in je hoofd valt onder dit niveau. In je ontwikkeling die je doormaakt ontstaan er ideeën, gedachtes, overtuigingen op mentaal niveau. Als deze gedachtes regelmatig voorbij komen kan dit leiden tot een patroon of een overtuiging. Dit straal je ook uit naar de buitenwereld, als dit wordt bevestigd door het oordelen van andere mensen dan wordt de overtuiging in stand gehouden. Gedachten zijn erg krachtig en kunnen onze gezondheid sterk beïnvloeden.


Energetische niveau

Dit is het niveau waar jij je energie bewaart. Als je energieniveau goed is, voel jij je fit, ontspannend en kan je voor je gevoel alles aan. Je raakt vermoeid wanneer je je omringt met mensen die letterlijk je energieën wegzuigen. Voor sommige mensen is energie voelbaar zo kunnen sommige mensen voelen zonder enige aanleiding voelen of iemand positief of negatieve energie om zich heen heeft. 


Spirituele niveau

Hoe voelt je lichaam als geheel aan? Je kunt ook verbinding maken met je intuïtie om je te helpen deze vraag te beantwoorden. Omdat je intuïtie de stem is van je Hogere Zelf, geeft dit direct toegang tot al je vragen. 

Helaas worstelen veel van ons hiermee, wie zijn wij en hoe krijgen wij de rust waar we zo naar verlangen?

Onze geest heeft soms zo'n sterke grip op ons dat we amper twee 2 minuten kunnen stil zitten.

We proberen de die vraag te vermijden hoe we ons voelen. Daarom is een combinatie van spiritualiteit en psychologie zo belangrijk. 

We hebben de psychologie en spiritualiteit nodig om onze innerlijke vragen te begrijpen


Het begint uiteindelijk allemaal bij bewustwording van...

 • Je zintuigen 
 • Emotie 
 • Wat je voelt 
 • Wat je denkt 
 • Je ademhaling 
 • Je innerlijke kind. 

Door bewust te worden van je zintuigen leg je contact met de wereld om je heen.  Maar door die bewustwording kun jij ook leren om je beter af te sluiten voor de wereld om je heen.  Je zintuigen helpen je uit het denken te gaan en te leren voelen.  Voelen kan alleen in het hier en nu.  Je gevoel laat je voelen wat er door je heen gaat en wat je waarneemt.  Voelen is aandacht geven aan de dingen hoe ze feitelijk zijn, niet zoals wij graag zouden willen dat ze zouden zijn.  Alleen al hiermee kan jij jezelf zo veel rust bieden. 


De energetische therapie of een Reiki behandeling laat je bewuster worden van: 

 • Jezelf 
 • Helpt jou om je grenzen aan te geven. 
 • Je zelfvertrouwen een boost te geven. 
 • Het helpt jouw vaste patronen, die niet goed voor je zijn, te doorbreken om zo jouw energie weer in balans te brengen. 
 • Onderdrukte en onbewuste emoties worden aangepakt, zodat je weer lekker in je vel komt te zitten.
 • Er ontstaat weer ruimte voor een natuurlijke energiebalans, waarbij de energie vloeiend door je lichaam stroomt. 
 • Een energetische behandeling kan jou helpen bij lichamelijke klachten en op: emotioneel, mentaal, spiritueel gebied.
 • Een energetische behandeling kan ook zeer effectief zijn voor gevoelige, intuïtieve kinderen en volwassenen.