Hou de site in de gaten, elke week worden er weer verschillende fijne olie's toegevoegd. 

Etherische olie moet je serieus nemen!

Etherische olie is een zeer geconcentreerd deel van de plant en je hoeft daarom maar weinig te gebruiken. Het is goed als je je aan de onderstaande richtlijnen houdt. Er zijn ook contra-indicaties: Epilepsie, hoge bloeddruk, zwangerschap en baby's. Bij zeer gevoelige huid en hui- daandoeningen is het verstandig om eerst te testen of de olie wordt verdragen. Lees ook de contra-indicaties van de afzonderlijke etherische olie. En als je twijfelt, vraag mij om advies.

 

Etherische oliën bij kinderen 

Etherische olie toepassen vanaf 12 jaar. Voor kinderen vanaf 4 tot 12 jaar gebruik je de helft.

 

Voetbad.

Gebruik 3-5 druppels eo (etherische olie) samen met 2 el Himalaya zout en een scheutje basis olie (dit is bv. amandel olie). Ga voor 15 tot 20 minuten met je voeten in het water zitten.

 

Aromabrander of elektrische diffuser.

Gebruik 5 tot 10 druppels eo in een laagje water. Het water verdampt samen met de etherische olie en brengt een heerlijke sfeer in je huis.

 

Wattenschijfje.

Doe 2-3 druppels eo op het watje. Draag dit bij je in je kleding of leg het bij je in bed. Door gebruik van een wattenschijfje vermijd je vlekken op je kleding of beddengoed.

 

In bad.

Om de olie met het water te vermengen heb je een emulgator nodig. Maak gebruik van Himalaya zout, honing of slagroom. Voeg 10-15 druppels eo en een scheut basisolie toe. Slagroom? Cleopatra deed dit met ezelinnen melk!

 

Massage olie.

Voeg per 100 ml basisolie maximaal 25 druppels eo toe. Tip: begin met wat minder druppels en voe naar behoefte meer toe tot het gewenste resultaat.

 

Voetreflex of voetmassage.

Gebruik maximaal 10 druppels in een basisolie voor 1 behandeling. Voetmassage is een zeer effectieve manier om de etherische olie in het lichaam te krijgen. Ook worden de reflexzones gestimuleerd en dit heeft een positief effect op het lichaam.

 

Aura-of Roomspray.

Maak van je favoriete olietjes een roomspray. Je hebt nodig: een sprayflesje, gedestilleerd water, evt, een scheut alcohol en een mix van verschillende enkelvoudige olie. Gebruik ongeveer 40 druppels op een 50 ml flesje, Goed schudden voor gebruik!

Stel hier je vraag over Etherische oliën