Uit je hoofd in je lichaam

Gepubliceerd op 30 augustus 2023 om 07:04

We worden allemaal geconfronteerd met innerlijke stemmen die soms onze acties belemmeren. Soms lijkt het alsof ze ons leven overnemen, waardoor we ons gevangen voelen in ons eigen lichaam. Deze stemmen kunnen onze dagen verpesten, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.

 

Het kan verwarrend zijn wanneer verschillende stemmen in ons hoofd klinken met elk hun eigen mening. Hoewel we ze kunnen terechtwijzen, doen we dat vaak op een niet zo effectieve manier. We zijn vaak streng voor onszelf, terwijl vriendelijk praten tegen deze stemmen vaak meer vruchten afwerpt.

 

Stel je voor dat je een touringcar in je hoofd hebt, waar alle stemmen  plaats kunnen nemen.. Misschien heb je er maar een paar of juist heel veel, maar je kunt ze allemaal achterin de bus plaatsen. Telkens wanneer ze naar voren komen om de controle over te nemen, kun je hen vriendelijk vragen om weer naar achteren te gaan. Sommige stemmen zullen gehoorzamer zijn dan andere, vaak door onze opvoeding en de beperkende gedachten die ermee gepaard gaan.

 

Het kan zijn dat de stemmen je concentratie verstoren. In dat geval kun je herhaaldelijk vriendelijk vragen of ze achterin willen plaatsnemen. Hoewel deze stemmen ooit nodig waren om moeilijke tijden door te komen, hebben we ze nu niet meer nodig. Het is belangrijk om hen te laten weten dat ze gehoord worden, maar dat jij nu de controle overneemt.

 

Hoewel we zelf achter het stuur willen blijven zitten, is het belangrijk om vriendelijk aan te geven dat het tijd is om zelf weer te rijden. We waarderen hun aanwezigheid, maar het is tijd voor hen om naar de achtergrond te gaan. Dit vriendelijke gesprek met onszelf helpt om het verleden te erkennen, maar ook om vooruit te gaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.