Stotteren is mijn kracht geworden.

Gepubliceerd op 8 september 2023 om 23:56

Wanneer je werkelijk iets wilt bereiken, draagt de verantwoordelijkheid voor het succes op jouw schouders. Stel je voor dat je al op dat punt bent. Mijn ervaring met stotteren heeft me hierbij aanzienlijk geholpen.

Soms zal het niet lukken en mag je opnieuw beginnen. Dit herhaalt zich totdat je hebt geleerd wat je mag leren. Iedereen heeft wel iets dat als een rode draad door zijn leven loopt, keer op keer.

 

Leer ervan. Zolang je niet leert, zal het leerproces steeds in verschillende vormen terugkeren in je leven.  De holistische levensstijl heeft mij geholpen om meer in contact te komen met mezelf. Elke vorm van persoonlijke ontwikkeling draagt bij aan je groei en inzichten. Ik was vaak bezig met wat anderen van me dachten of hoe ik eruitzag. Anderen kunnen je vaak vertellen dat je mooi of leuk bent, maar als je het zelf niet gelooft, is het tijd om aan zelfontwikkeling te werken.

 

Hoewel ik stotter, is het inmiddels mijn kracht geworden, ondanks dat het soms nog steeds onzekerheid met zich meebrengt. Waarom stotter ik? Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Hoewel ik het met therapie en ademhaling zeker kan verbeteren, geloof ik dat het ook te maken heeft met hoe dicht je bij jezelf staat. Hoe verder je van jezelf verwijderd bent, des te ernstiger kunnen je klachten worden. Dit geldt ook voor mijn stotteren. Zelfontwikkeling heeft me zoveel inzichten gegeven waar ik dankbaar voor ben.

 

In tijden dat ik dicht bij mezelf sta, heb ik minder last van mijn stotteren. Als ik om welke reden dan ook verder van mezelf afsta, sta ik niet in mijn kracht en neemt het stotteren toe. Het geeft mij inzicht in waar ik op dat moment sta. Geloof altijd in jezelf en vecht voor wat je wilt, hoe moeilijk het ook soms kan zijn. Probeer de uitdagende stukken van jezelf te omarmen. Het is prachtig om mensen hierin te begeleiden en ze stralend de deur uit te zien gaan; dat is waar ik het allemaal voor doe.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.