Stotteren is mijn kracht geworden.

Gepubliceerd op 8 september 2023 om 23:56

Als je echt iets wil, mag je er zelf alles aan doen om het te laten slagen. Je mag je proberen voor te stellen dat je al zo ver bent. Mijn stotteren heeft mij daar zo veel mee geholpen.

Soms lukt het niet en mag je weer van vooraf aan beginnen. Dat gebeurt net zo vaak tot dat je geleerd hebt wat je mag leren.

Je kent het vast wel iets wat als een rode draad door je leven keer op keer weer gebeurt.

Dat dit keer op keer gebeurt komt omdat er niets of te weinig mee wordt gedaan.

Je mag ervan leren. Zolang jij er niet van leert zal jouw leerproces keer op keer in een andere vorm terugkomen in je leven.

Reiki heeft mij geholpen om dichter bij mij zelf te komen staan. Niet alleen Reiki natuurlijk ook de opstellingen die magisch zijn. Alles wat je doet aan persoonlijke ontwikkeling helpt je verder of geeft je inzichten.

Ik was altijd bezig en soms nog wel wat een ander wel niet van mij vindt of hoe ik eruitzie. Een ander kan zo vaak zeggen dat je mooie bent of leuk enz. maar als jij het zelf niet geloofd mag je meer aan zelfontwikkeling gaan doen.

Ik stotter, dat is inmiddels mijn kracht geworden ook al brengt het nog met vlagen veel onzekerheid net zich mee.

Maar wat is de reden dat ik stotter? Daar ben ik mee aan de slag gegaan.

Ik kan het zeker laten verhelpen, door therapie en ademhaling, in mijn optiek heeft het te maken met hoe dicht je bij jezelf staat.

Hoe verder jij van jezelf afstaat hoe erger je klacht of wat het dan ook is kan gaan worden. Zo werkt het ook met mij stotteren.

Het heeft mij door zelfontwikkeling zoveel inzichten gegeven en daar ben ik zo dankbaar voor.

In tijden dat ik heel dicht bij mij zelf sta heb ik hier ook veel minder last van of bijna geen last van mijn stotteren. Sta ik te ver van mijzelf af door welke reden dan ook, dan sta ik niet in mijn kracht en neemt mijn stotteren ook weer toe. Het geeft mij veel inzicht waar ik op dat moment sta.

Zorg hoe dan ook dat je altijd in jezelf geloofd. En knok voor wat je graag wilt hoe moeilijk het soms ook is. Probeer je stukken die je moeilijk vindt te omarmen.

Dit is zo mooi als ik hier mensen in en kan begeleiden. Dan zie je ze stralend de deur uit gaan dat is waar ik alles voor doe. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.