Wat is Reiki

Welkom bij het systeem van natuurlijk genezen en ontspannen dat Reiki heet. 

 

Pijn kan worden verlicht door handen op het lichaam te plaatsen, en ons instinct leidt ons vaak naar de juiste plek. Wanneer we pijn voelen, is onze eerste reactie vaak om onze hand op de pijnlijke plek te leggen. Reiki is ontworpen om energietekorten in ons lichaam op te lossen, waardoor de natuurlijke balans wordt hersteld. Daar waar Reiki stroomt, worden oorzaken van ziekte of obstakels voor genezing opgelost.

 

Reiki ondersteunt de ontvanger in wat op dat moment het belangrijkste is voor het lichaam. Hierdoor kunnen klachten en pijn verminderen of zelfs verdwijnen, en er ontstaat zowel fysieke als emotionele harmonie in het lichaam. Soms ervaren mensen fysieke pijn als gevolg van emotionele onbalans, zoals verdriet, boosheid of stress.

Bijvoorbeeld, als een kind koorts heeft of buikpijn, leggen we automatisch onze hand op het hoofd of de buik van het kind. Een ander voorbeeld is wanneer een kind valt en zijn knie schaaft, het kind wil graag dat zijn moeder de hand op de plek legt of er een kusje op geeft om de pijn te verzachten. Menselijke aanraking is een manier om warmte, rust, genezende kracht, zorgzaamheid en liefde over te brengen. 

 

Wanneer een hond of kat pijn heeft, likt het dier vaak als eerste de pijnlijke plek, vergelijkbaar met wat wij met onze handen doen. Dit eenvoudige gebaar vormt de basis van alle genezingsmethoden door aanraking. Zowel bij mensen als dieren straalt ons lichaam warmte en energie uit, en deze energie is de levenskracht zelf.


Reiki kan helpen 

Bij verschillende klachten 

 

Reiki bevordert het herstel van de energiebalans in je lichaam, wat kan leiden tot een gevoel van meer rust en energie. Het heeft een ontspannend effect op zowel lichaam als geest, waardoor stress kan verminderen of zelfs verdwijnen. Reiki kan verlichting bieden bij spijsverteringsproblemen, pijn verminderen en het genezingsproces versnellen. Het versterkt het immuunsysteem door de verbetering van de bloedcirculatie.

 

Reiki kan je helpen om beter te slapen, meer focus en energie te krijgen, waardoor je uiteindelijk minder vermoeid zult zijn. Het helpt onderdrukte emoties los te laten, wat de verbinding met jezelf, inclusief intuïtie en gevoel, versterkt. Reiki kan ook bijdragen aan het omgaan met angst, overprikkeling, depressie en burn-out, doordat het de energiebalans herstelt en rust op alle vlakken bevordert. Tevens brengt Reiki de energie van de chakra's en het energieveld rondom het lichaam in balans, wat fysieke en emotionele klachten kan verminderen.

 

Tijdens een Reikibehandeling kun je verschillende sensaties ervaren, zoals koude rillingen, warmte die door je hele lichaam stroomt of op specifieke plaatsen, het voelen van energiestromen, het loslaten van spanningen of onderdrukte emoties wat soms tot spontaan huilen leidt, en sommigen kunnen kleuren zien of visuele beelden ervaren.

 

De benodigde hoeveelheid behandelingen varieert van persoon tot persoon. Sommigen hebben genoeg aan één behandeling, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben. De reactie op pijn of een reactie van het lichaam kan variëren, van tijdelijke verergering tot onmiddellijke verlichting.

 

Afstandsbehandelingen volgen dezelfde principes als fysieke behandelingen en worden vaak als bijzonder ervaren. Voorafgaand aan de behandeling wordt er contact opgenomen via WhatsApp of telefonisch om praktische zaken te bespreken. Reiki kan aanvullend op reguliere zorg worden ingezet en bijdragen aan versneld herstel en pijnverlichting, omdat de liefdevolle energie helend werkt in verschillende situaties.

   

  Reviews


  Traditionele wijze van Usui.

  Het traditionele verhaal van Reiki vindt zijn oorsprong in de negentiende eeuw bij dokter Mikao Usui, die de functie van rector bekleedde aan de Doshisha Universiteit in Kyoto. Usui ging op zoek naar de bron van genezing en heelwording, waarbij hij zowel christelijke als boeddhistische leringen en geschriften onderzocht.

   

  In de jaren 1920 herontdekte Mikao Usui Sensei (1964 – 1926) Reiki terwijl hij op zoek was naar de wonderbaarlijke genezingskrachten van Jezus. Zijn zoektocht bracht hem naar China en Japan, waar hij boeddhistische kloosters bezocht in de hoop handgenezing te vinden. Echter, hij ontdekte dat deze kloosters geloofden in de genezing van de geest.

   

  Na vele jaren van speuren vond Usui uiteindelijk de formule met symbolen en genezingsmethoden in de lessen van Boeddha. Hij besefte echter dat het behandelen van symptomen alleen niet voldoende was. Hij merkte dat mensen steeds terugvielen in oude patronen en van binnenuit niet genazen. Dit leidde ertoe dat Usui besloot de arme wijk te verlaten en degenen te helpen die bereid waren hun leven te veranderen. Hij leerde hen de principes van Reiki om hun manier van denken te genezen.

   

  Een van zijn leerlingen, Chujiro Hayashi, werd na het overlijden van Usui in 1926 een Reiki-master. Hawayo Takata, een vastberaden vrouw die Reiki wilde leren, overtuigde Dr. Hayashi en werd in 1938 ingewijd in Hawaï. Takata begreep de noodzaak om Reiki buiten Japan te verspreiden en paste het aan de westerse cultuur aan. Na het overlijden van Dr. Hayashi in 1941, werd zij de "Grand-Master" van het Usui Systeem of Natural Healing.

   

  Ze gaf haar kennis door aan Phyllis Lei Furumoto, die kort daarna zelf tot Reiki-master werd ingewijd. Vandaag de dag wordt Reiki wereldwijd beoefend volgens het Usui-systeem en brengt het mensen terug naar hun oorspronkelijke staat van zijn.

   

   


  Iedereen is in staat om de levensenergie onbeperkt op te nemen en door te geven. 

  Iedereen draagt deze energie vanaf de geboorte met zich mee, iedereen kan ook Reiki behandelaar worden. Vanaf dat je geboren wordt staat je kruinchakra (boven je hoofd) open, dit is het kanaal waar reiki energie wordt doorgegeven. Dit alles gaat alleen niet vanzelf. Je creëert door de jaren heen blokkades, deze zorgen ervoor dat het kanaal zich afsluit.

   

  Iedereen draagt deze energie vanaf de geboorte in zich, en iedereen heeft het potentieel om een Reiki-behandelaar te worden. Bij de geboorte staat het kruinchakra (boven het hoofd) al open, wat fungeert als het kanaal voor het doorgeven van Reiki-energie. Echter, dit proces verloopt niet vanzelf. In de loop der jaren kunnen er blokkades ontstaan, die ervoor zorgen dat dit kanaal zich sluit.

   

  Stress of traumatische ervaringen, zoals pesten, het getuigen van iets traumatisch, een scheiding of het verlies van een dierbare, kunnen ervoor zorgen dat levensenergie minder vrij stroomt. Deze trauma's slaan zich op in het lichaam en kunnen leiden tot fysieke klachten. Dit resulteert in een afname van energie en kan uiteindelijk gevoelens van eenzaamheid en doelloosheid teweegbrengen, vooral bij hooggevoelige personen. Dergelijke blokkades kunnen resulteren in fysieke symptomen zoals hoofdpijn, een stijve nek, rugpijn, enzovoort. Mensen zoeken vaak hun toevlucht tot de reguliere gezondheidszorg voor deze klachten, terwijl het vaak zinvoller is om de oorzaak van de klachten, namelijk de onverwerkte emoties, te behandelen.

   

  Iedereen kan leren werken met Reiki. Het betekent simpelweg dat je je handen plaatst op het lichaam en je opent voor de levensenergie van Reiki. Het vereist het vermogen om je open te stellen voor inzichten en het verwijderen van blokkades. Het openstellen gaat hand in hand met vertrouwen in de zelfhelende kracht van de levensenergie, wat voldoende is om Reiki te ervaren.

   

  Dit proces leidt niet alleen tot een toename van levensenergie (Ki) voor je eigen genezing, maar verbindt je ook met de bron van universele Chi of Ki (levensenergie).

   

   

   


  Afspraak maken