Reiki cursus in Rijssen

Gepubliceerd op 28 september 2023 om 10:46

Reiki bevordert het herstel van de energiebalans in je lichaam, wat kan leiden tot een gevoel van meer rust en energie. Het heeft een ontspannend effect op zowel lichaam als geest, waardoor stress kan verminderen of zelfs verdwijnen. Reiki kan verlichting bieden bij spijsverteringsproblemen, pijn verminderen en het genezingsproces versnellen. Het versterkt het immuunsysteem door de verbetering van de bloedcirculatie.

 

Reiki kan je helpen om beter te slapen, meer focus en energie te krijgen, waardoor je uiteindelijk minder vermoeid zult zijn. Het helpt onderdrukte emoties los te laten, wat de verbinding met jezelf, inclusief intuïtie en gevoel, versterkt. Reiki kan ook bijdragen aan het omgaan met angst, overprikkeling, depressie en burn-out, doordat het de energiebalans herstelt en rust op alle vlakken bevordert. Tevens brengt Reiki de energie van de chakra's en het energieveld rondom het lichaam in balans, wat fysieke en emotionele klachten kan verminderen.

Reiki biedt niet alleen persoonlijke groei en innerlijke rust, maar het opent ook de deur naar het ontwikkelen van je intuïtie en het versterken van je zelfvertrouwen. Het is een krachtige bron van inzicht, niet alleen in je eigen wezen, maar ook in de wijze waarop je jouw zelfhelende vermogens kunt activeren, evenals die van anderen.

 

Als je nieuwsgierig bent naar de toepassing van Reiki, vraag je je wellicht af wanneer en hoe je het kunt inzetten en wat er precies gebeurt tijdens de behandelingen. Deze fascinerende reis met Reiki biedt niet alleen een ontdekkingstocht naar innerlijke genezing, maar ook naar een dieper begrip van jezelf en de energieën om je heen. Het is een uitnodiging om te verkennen, te leren en te ervaren hoe Reiki een transformerende kracht kan zijn in jouw persoonlijke groei en welzijn.

 

Een leuk weetje maar ook zeker niet onbelangrijk om  te weten is dat veel mensen niet realiseren dat ze eigenlijk energetische handen hebben, waardoor de impact van Reiki nog krachtiger wordt. In de cursus leer je op een toegankelijke manier hoe je jezelf kunt gronden en ontdek je de verschillende handposities van Reiki. Al deze posities worden uitvoerig besproken en toegelicht in het cursusboekje dat je krijgt.

 

Bovendien kun je kiezen tussen groepscursussen of individuele cursus. De cursus begint met uitleg van de theorie en gaat vervolgens over naar praktische toepassingen, waardoor je de geleerde kennis meteen in de praktijk kunt brengen. Dit geeft je de kans om niet alleen te begrijpen hoe Reiki werkt, maar ook om het zelf actief toe te passen en te ervaren.

Geschiedenis van Reiki

Het traditionele verhaal van Reiki vindt zijn oorsprong in de negentiende eeuw bij dokter Mikao Usui, die de functie van rector bekleedde aan de Doshisha Universiteit in Kyoto. Usui ging op zoek naar de bron van genezing en heel wording, waarbij hij zowel christelijke als boeddhistische leringen en geschriften onderzocht.

In de jaren 1920 herontdekte Mikao Usui Sensei (1964 – 1926) Reiki terwijl hij op zoek was naar de wonderbaarlijke genezingskrachten van Jezus. Zijn zoektocht bracht hem naar China en Japan, waar hij boeddhistische kloosters bezocht in de hoop handgenezing te vinden. Echter, hij ontdekte dat deze kloosters geloofden in de genezing van de geest.

Na vele jaren van speuren vond Usui uiteindelijk de formule met symbolen en genezingsmethoden in de lessen van Boeddha. Hij besefte echter dat het behandelen van symptomen alleen niet voldoende was. Hij merkte dat mensen steeds terugvielen in oude patronen en van binnenuit niet genazen. Dit leidde ertoe dat Usui besloot de arme wijk te verlaten en degenen te helpen die bereid waren hun leven te veranderen. Hij leerde hen de principes van Reiki om hun manier van denken te genezen.

 

Een van zijn leerlingen, Chujiro Hayashi, werd na het overlijden van Usui in 1926 een Reiki-master. Hawayo Takata, een vastberaden vrouw die Reiki wilde leren, overtuigde Dr. Hayashi en werd in 1938 ingewijd in Hawaï. Takata begreep de noodzaak om Reiki buiten Japan te verspreiden en paste het aan de westerse cultuur aan. Na het overlijden van Dr. Hayashi in 1941, werd zij de "Grand-Master" van het Usui Systeem of Natural Healing.

 

Ze gaf haar kennis door aan Phyllis Lei Furumoto, die kort daarna zelf tot Reiki-master werd ingewijd. Vandaag de dag wordt Reiki wereldwijd beoefend volgens het Usui-systeem en brengt het mensen terug naar hun oorspronkelijke staat van zijn.

Reiki 1 omvat vier inwijdingen, waarvan de eerste twee tijdens de eerste cursus plaatsvinden en de laatste twee tijdens de afsluitende cursus, waar je ook je certificaat ontvangt.

Wat betreft de datum voor Reiki cursus , heb je de keuze om deze in groepsverband te volgen of individueel. De cursus in groepsverband bestaat uit 4 personen zal plaats vinden op een zaterdag in x in de maand tijden zijn 09:00 tot 15:00 ( bekijk de link, cursus groepsverband) 

 

Als je liever zelf een datum en tijd wilt kiezen die jou goed uitkomt, is dat geen enkel probleem (bekijk de link voor de individuele cursus). Deze individuele cursus omvat een sessie van 3 uur. Om waardevolle tips en video's te ontvangen, kun je deelnemen aan een exclusieve Facebook-community of een Telegram-groep waar je ook gerichte vragen kunt stellen.

 Reik 1

€175

Indien je de voorkeur geeft aan contante betaling, is dat uiteraard ook mogelijk.

Laat dit dan weten door het onderstaande formulier in te vullen.

Praktijk uit je hoofd in je lichaam is aangesloten bij de Reiki Cirkel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.