Loskomen van een Narcist

Gepubliceerd op 9 oktober 2023 om 08:25

Onthoud heel goed dat je goed bent zoals je bent. Veel mensen zijn bang om fouten te maken.

 

Juist je fouten maken jou zoals je bent. 💖 Doordat jij fouten maakt, kun je groeien. De mensen die hier commentaar op hebben, durven zelf vaak geen fouten te maken.

 

Mijn fouten, ze zijn van mij, dat is wie ik ben, net als alle andere fouten die ik ooit heb gemaakt. Dit kunnen grote en kleine fouten zijn. Zolang jij jouw fouten kunt omarmen en jezelf kunt vergeven, blijf jij bij jezelf.

 

Wat een ander hier ook over zegt, dat boeit je op den duur niet meer. Want je geeft jezelf steeds meer zelfliefde, waardoor je meer zelfvertrouwen creëert.

 

Ik heb ooit de fout gemaakt om in een relatie te stappen, waar ik diep van binnen al wist dat het niet goed voor mij zou zijn.

De stemmetjes in mijn hoofd hadden destijds nog de overhand. Ik ben in een relatie met drank, geweld en narcisme terechtgekomen en dacht dat ik er niet meer uit kon komen.

 

Weet dat je altijd een keuze hebt, ook al denk je van niet. Ik heb mezelf kunnen vergeven dat ik ooit in een relatie ben gestapt en in een situatie ben terechtgekomen die ik in mijn naarste dromen niet wou tegenkomen.

 

Ik zei altijd: "Ik begrijp niet waarom vrouwen in zo'n relatie blijven. Dat wil je toch niet!" Totdat het mijzelf overkwam. Achteraf weet ik dat mijn hoofd op dat moment nog zoveel controle over alles had, en mijn gevoel duwde ik weg.

 

Ik was altijd nog boos op de persoon die mij dit aandeed, althans, zo dacht ik. Zodra jij jezelf kunt vergeven, kun jij een ander ook vergeven. Dit betekent niet dat je het kunt vergeten; dit kan soms nog heel erg lang duren. Ik heb er nog steeds last van, maar kan er beter mee omgaan omdat ik het mezelf heb vergeven. En ik heb dierbaren om op terug te vallen. 💖🙏🍀

 

Maak geen keuze vanuit je hoofd, maar vanuit je gevoel. Als je iets wordt gevraagd of je wilt iets, en jij zit op dat moment te veel in je hoofd, geef dan aan: "Ik weet het nog niet, ik kom erop terug." Zo krijg je de tijd om te voelen wat jij wel wilt.

 

Op die manier kom je in de meeste gevallen altijd uit bij de mensen die goed voor je zijn, die het beste in jou naar boven halen.

 

Liefs, Jessica

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.