Wat is Reiki

Welkom bij het systeem van natuurlijk genezen

Reiki wordt gezien als een energie die overal om ons heen is en invloed heeft op hoe we de wereld ervaren. Sommigen noemen het universele levensenergie of  liefde. Reiki energie zit al in ons allemaal, iedereen kan leren hoe ze met Reiki kunnen werken. Bij je geboorte staat er een kanaal open boven je hoofd (kruinchakra) waardoor deze Reiki-energie kan stromen. Maar na een tijdje kunnen dingen gebeuren waardoor dit kanaal minder goed werkt. Blokkades, sluiers die er voor zorgen dat de levensenergie niet meer kan stromen zoals het behoort te stromen. 

 

Denk bijvoorbeeld aan ademhalen. Vanaf je geboorte adem je automatisch, net zoals je deze levensenergie krijgt. Maar als je veel stress hebt of iets ergs meemaakt, kan je ademhaling anders worden. In de meeste gevallen schiet je ademhaling omhoog naar je borst, je ademt dan minder diep en krijgt ook minder levensenergie binnen. Je zit meer in je hoofd waardoor de levensenergie niet goed kan doorstromen in je lichaam en er blokkades kunnen ontstaan. 

Als door stress of nare gebeurtenissen de levensenergie minder goed door je lichaam stroomt, kunnen die nare gevoelens in je lijf blijven zitten. Dat kan leiden tot pijn of klachten en je eenzaam of verdrietig laten voelen. Vooral mensen die heel gevoelig zijn, hebben hier vaak last van.

Deze blokkades kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals hoofdpijn of pijn in je nek en rug. Het is belangrijk om niet alleen naar die klachten te kijken, maar ook naar de reden erachter, zoals onverwerkte gevoelens. Als je die aanpakt, kan de levensenergie weer beter stromen en voel je je beter.


Reiki kan helpen bij verschillende klachten 

Reiki bevordert het herstel van de energiebalans in je lichaam, wat kan leiden tot een gevoel van meer rust en energie. Het heeft een ontspannend effect op zowel lichaam als geest, waardoor stress kan verminderen of zelfs verdwijnen. Reiki kan verlichting bieden bij spijsverteringsproblemen, pijn verminderen en het genezingsproces versnellen. Het versterkt het immuunsysteem door de verbetering van de bloedcirculatie.

 

Reiki kan je helpen om beter te slapen, meer focus en energie te krijgen, waardoor je uiteindelijk minder vermoeid zult zijn. Het helpt onderdrukte emoties los te laten, wat de verbinding met jezelf, inclusief intuïtie en gevoel, versterkt. Reiki kan ook bijdragen aan het omgaan met angst, overprikkeling, depressie en burn-out, doordat het de energiebalans herstelt en rust op alle vlakken bevordert. Tevens brengt Reiki de energie van de chakra's en het energieveld rondom het lichaam in balans, wat fysieke en emotionele klachten kan verminderen.

Tijdens de Reiki-behandeling blijf je volledig gekleed op een behandeltafel liggen, die is uitgerust met een zachte matras voor jouw comfort. Via mijn handen stroomt energie door je lichaam, waardoor ontspanning,, balans en innerlijke rust ontstaat. Reiki kan je helpen om meer inzicht te krijgen in je lichaam. Het vormt vaak de eerste stap op weg naar het ontdekken van wat je nodig hebt voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Je kunt verschillende sensaties ervaren, zoals koude rillingen, warmte die door je hele lichaam stroomt of op specifieke plaatsen, het voelen van energiestromen, het loslaten van spanningen of onderdrukte emoties wat soms tot spontaan huilen leidt, en sommigen kunnen kleuren zien of visuele beelden ervaren.

Stoelbehandeling 

Een Reiki stoelbehandeling biedt een prachtige kans om op een snelle en doeltreffende manier de voordelen van Reiki te ervaren. Deze behandeling vindt plaats terwijl je comfortabel gekleed op een stoel zit, wat het gemakkelijk maakt om te ontvangen terwijl je ontspannen blijft. Tijdens deze sessie wordt de Reiki-energie gericht op specifieke delen van je lichaam die het meest behoefte hebben aan heling en balans. Deze gerichte energie stimuleert je natuurlijke zelfherstellend vermogen, waardoor het lichaam geholpen wordt om op fysiek, emotioneel en mentaal niveau te herstellen. Het is een uitnodiging tot diepe ontspanning en het activeren van de innerlijke helende krachten van het lichaam. Dit kan niet alleen onmiddellijke verlichting bieden, maar ook een langdurig effect hebben op je algehele welzijn en vitaliteit.

 

 

Afstandsbehandeling 

Voor afstandsbehandelingen volgen dezelfde principes als fysieke behandelingen en worden vaak als bijzonder ervaren. Voorafgaand aan de behandeling wordt er contact opgenomen via WhatsApp of telefonisch om praktische zaken te bespreken. Reiki kan aanvullend op reguliere zorg worden ingezet en bijdragen aan versneld herstel en pijnverlichting, omdat de liefdevolle energie helend werkt in verschillende situaties.

 

 

Aantal Behandelingen 

De benodigde hoeveelheid behandelingen varieert van persoon tot persoon. Sommigen hebben genoeg aan één behandeling, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben. De reactie op pijn of een reactie van het lichaam kan variëren, van tijdelijke verergering tot onmiddellijke verlichting.

Soms reageert je lichaam na de behandeling. Dit kan zich uiten in symptomen vergelijkbaar met griep, het terugkeren van oude onopgeloste klachten of het naar boven komen van niet verwerkte emoties. Dit zijn vaak signalen van aspecten die nog niet volledig geheeld zijn en opnieuw aangeraakt worden, zodat ze alsnog geheeld kunnen worden, met als resultaat fysieke en mentale ontspanning. 

 

Reviews


Traditionele wijze van Usui.

Het traditionele verhaal van Reiki vindt zijn oorsprong in de negentiende eeuw bij dokter Mikao Usui, die de functie van rector bekleedde aan de Doshisha Universiteit in Kyoto. Usui ging op zoek naar de bron van genezing en heelwording, waarbij hij zowel christelijke als boeddhistische leringen en geschriften onderzocht.

 

In de jaren 1920 herontdekte Mikao Usui Sensei (1964 – 1926) Reiki terwijl hij op zoek was naar de wonderbaarlijke genezingskrachten van Jezus. Zijn zoektocht bracht hem naar China en Japan, waar hij boeddhistische kloosters bezocht in de hoop handgenezing te vinden. Echter, hij ontdekte dat deze kloosters geloofden in de genezing van de geest.

Na vele jaren van speuren vond Usui uiteindelijk de formule met symbolen en genezingsmethoden in de lessen van Boeddha. Hij besefte echter dat het behandelen van symptomen alleen niet voldoende was. Hij merkte dat mensen steeds terugvielen in oude patronen en van binnenuit niet genazen. Dit leidde ertoe dat Usui besloot de arme wijk te verlaten en degenen te helpen die bereid waren hun leven te veranderen. Hij leerde hen de principes van Reiki om hun manier van denken te genezen.

 

Een van zijn leerlingen, Chujiro Hayashi, werd na het overlijden van Usui in 1926 een Reiki-master. Hawayo Takata, een vastberaden vrouw die Reiki wilde leren, overtuigde Dr. Hayashi en werd in 1938 ingewijd in Hawaï. Takata begreep de noodzaak om Reiki buiten Japan te verspreiden en paste het aan de westerse cultuur aan. Na het overlijden van Dr. Hayashi in 1941, werd zij de "Grand-Master" van het Usui Systeem of Natural Healing.

 

Ze gaf haar kennis door aan Phyllis Lei Furumoto, die kort daarna zelf tot Reiki-master werd ingewijd. Vandaag de dag wordt Reiki wereldwijd beoefend volgens het Usui-systeem en brengt het mensen terug naar hun oorspronkelijke staat van zijn.

 


Iedereen is in staat om de levensenergie onbeperkt op te nemen en door te geven. 

1Iedereen draagt deze energie vanaf de geboorte in zich, en iedereen heeft het potentieel om een Reiki-behandelaar te worden. Bij de geboorte staat het kruinchakra (boven het hoofd) al open, wat fungeert als het kanaal voor het doorgeven van Reiki-energie. Echter, dit proces verloopt niet vanzelf. In de loop der jaren kunnen er blokkades ontstaan, die ervoor zorgen dat dit kanaal zich sluit.

2. Stress of traumatische ervaringen, zoals pesten, het getuigen van iets traumatisch, een scheiding of het verlies van een dierbare, kunnen ervoor zorgen dat levensenergie minder vrij stroomt. Deze trauma's slaan zich op in het lichaam en kunnen leiden tot fysieke klachten. Dit resulteert in een afname van energie en kan uiteindelijk gevoelens van eenzaamheid en doelloosheid teweegbrengen, vooral bij hoog gevoelige personen. Dergelijke blokkades kunnen resulteren in fysieke symptomen zoals hoofdpijn, een stijve nek, rugpijn, enzovoort. Mensen zoeken vaak hun toevlucht tot de reguliere gezondheidszorg voor deze klachten, terwijl het vaak zinvoller is om de oorzaak van de klachten, namelijk de onverwerkte emoties, te behandelen.

 

3. Iedereen kan leren werken met Reiki. Het betekent simpelweg dat je je handen plaatst op het lichaam en je opent voor de levensenergie van Reiki. Het vereist het vermogen om je open te stellen voor inzichten en het verwijderen van blokkades. Het openstellen gaat hand in hand met vertrouwen in de zelfhelende kracht van de levensenergie, wat voldoende is om Reiki te ervaren.

Dit proces leidt niet alleen tot een toename van levensenergie (Ki) voor je eigen genezing, maar verbindt je ook met de bron van universele Chi of Ki (levensenergie).


Afspraak maken