Soms voelt het alsof bepaalde dingen steeds terugkomen in je leven, maar dan op verschillende manieren. Heb je wel eens gemerkt dat je vast lijkt te zitten in gevoelens en gewoonten die maar niet willen veranderen?  Gevoelens en problemen worden steeds belangrijker in ons leven, en soms begrijpen we niet helemaal waar ze vandaan komen. We willen graag weten waarom we ons zo voelen. Maar wat als de antwoorden niet alleen in onze gedachten liggen, maar dieper in ons verborgen zitten, in ons innerlijke systeem? 

 

Laten we eens kijken naar het bijzondere werk van het familiesysteem, iets wat ik heel belangrijk vind. We dragen niet alleen ballast mee in onze genen,  we dragen ook energetische ballast mee die wel tot zeven generaties teruggaat.  Als alles van onze voorouders goed is afgerond en doorvoeld, hoeft het niet meer verwerkt te worden, maar wat als dat niet het geval is? Dan is het nu onze taak om alles te doorvoelen, zodat ze niet worden doorgegeven aan de volgende generatie. Dat kan zich uiten in gevoelens of problemen die keer op keer weer naar boven komen in bepaalde situaties.

 

Vaak proberen we onze kinderen niet met onze problemen of die van onze ouders op te zadelen. Daarom praten we niet of soms weinig over wat er gebeurd is in  het verleden, in de hoop dat het dan geen invloed heeft op de volgende generatie. Maar juist is het belangrijk om te weten wat er vroeger is gebeurd, zodat we het kunnen verwerken en niet doorgeven aan de volgende generatie.

 

Met een familieopstelling kun je kijken naar de relaties binnen een familie. Je kunt het een beetje vergelijken als een soort van levende foto op die manier kun je zien wat er allemaal speelt op een dieper niveau wat we in ons huidige leven niet kunnen zien maar wel ervaren.

 

Hierdoor kun je ontdekken wat er qua emotie nog niet is verwerkt of wat er nooit is verteld of uitgesproken  in je familie.  Het kan je helpen om te begrijpen hoe familieleden met elkaar verbonden en wat voor invloed dit heeft op jouw leven. Door de opstelling kun je ontdekken wat de eventuele oorzaken zijn zodat het ruimte kan maken voor begrip, acceptatie en heling. De persoon met het probleem wordt hierbij liefdevol begeleid om de opstelling te begrijpen en stappen te zetten naar zelfliefde en zelfacceptatie.

    Bij vragen kun je het onderstaande formulier invullen, telefonisch ben ik bereikbaar op het nummer: 0628969499